English MCQs/BCQs

English- BSN (Generic)

1. Yesterday she sent ______ SMS to me.
A. A
B. All of these
C. An
D. The

2. That day he _________ do as I asked him to do.
A. Does not
B. Did not
C. would not
D. Will not

3. Where is__________ pen, I gave you yesterday?
A. this
B. a
C. the
D. an

4. Are you waiting for him __________the airport?
A. Inside
B. Onto
C. On
D. At

5. An eagle flies faster than any other bird of prey (Identify underlined phrase)
A. Pronoun
B. Interjection
C. Adjective
D. Adverb

6. They are walking ______the North.
A. Since
B. Towards
C. Under
D. On

7. He drove his car very slowly (identify the marked phrase)
A. conjunction/ adjective
B. adverb/ adverb
C. adverb/ adjective
D. adjective/ adverb

8. I have already _____________this movie, you must buy another one.
A. Watch
B. Watches
C. Watched
D. Watching

9. They have been working in Karachi_______16 years.
A. from
B. since
C. up to
D. for

10. The jet sped into the deep blue sky. (Identify underlined phrase)
A. noun
B. preposition
C. adjective
D. conjunction
E. adverb

11. ______Sun rises in ______east.
A. X/An
B. A/An
C. A/The
D. The/The

12. They will be driving______2pm____4pm.
A. from/up to
B. since/x
C. from/to
D. for/x

13. Sana has_________ her book to me to mark important chapters that may help her in her interview.
A. Given
B. Gave
C. Gives
D. Give

14. Last Tuesday it _________raining since morning.
A. had
B. had been
C. has
D. have

15. She did not _______her convocation ceremony.
A. attends
B. attend
C. attended
D. have been tending
E. attending

16. Sobia & Fehmida _______plucked many flowers four garden recently.
A. have been
B. has
C. have
D. are

17. They usually _______English in their offices thus, we don’t face problem in understanding their instructions.
A. speaking
B. spoke
C. speak
D. speaks

18. Mr. Saleem is ____lecturer in our college.
A. a
B. an
C. the
D. x

19. Why were you so angry? (Identify underlined phrase)
A. Adverb
B. Preposition
C. Pronoun
D. Adjective

20. The way he answered me was really so sweet (identify the marked phrase)
A. adjective
B. preposition
C. conjunction
D. adverb

21. You have been doing your lab work___________24 hour
A. till
B. Since
C. for
D. from

22. Last Sunday they _________me several questions before my flight to Dubai.
A. asks
B. ask
C. asked
D. asking

23. Our team has been maintaining the score ____________15 minutes and 37seconds.
A. until
B. from
C. for
D. Since

24. Your friend is really sweet (identify the underline phrase)
A. verb
B. adjective
C. adverb
D. noun

25. Did you ___________attention to the announcement?
A. Paying
B. Pay
C. Pays
D. Had paid

26. Did Ayesha call her brother yesterday? Yes, she__________
A. called
B. did not called
C. call
D. have not been calling

27. He is an intelligent but a lazy boy (identify conjunction)
A. lazy
B. intelligent
C. but
D. an

28. Farhan has gone home _______he had to leave for his job interview in the afternoon.
A. But
B. Asif
C. Because
D. Therefore

29. Ali and Ahsan have been living in Islamabad ______January.
A. from
B. up to
C. since
D. for

30. She is my ___aunty, she is very sweet:
A. the
B. none of these
C. a
D. an

31. Several planets are bigger than the earth. (Identify subject)
A. the earth
B. Several
C. Planets and earth
D. several planets

32. He is _________honest man among all.
A. The
B. A
C. All these
D. An

33. My sibling did not ____________to meet their class fellow.
A. Will go
B. Gone
C. Went
D. Go

34. She answered every question very beautifully. (Identify underlined phrase)
A. interjection
B. preposition
C. Adjective
D. adverb

35. Today Hammad ________helping his brother to complete his task.
A. has
B. is
C. were
D. will

36. Zara decided to-do ______best she could.
A. An
B. A
C. The
D. None of these

37. Next year we ___________admission in Lahore.
A. Will get
B. have got
C. got
D. will got
E. get

38. These days she is trying to _________some different research work.
A. Do
B. Doing
C. Did
D. Done

39. Salman is such a tremendous player; he is ______Shahid Afridi of our team.
A. a
B. none of these
C. an
D. the

Answer Key

  1. C
  2. B
  3. C
  4. D
  5. C
  6. B
  7. D
  8. C
  9. D
  10. E
  11. D
  12. C
  13. A
  14. B
  15. B
  16. C
  17. C
  18. A
  19. D
  20. A
  21. C
  22. C
  23. C
  24. B
  25. B
  26. A
  27. C
  28. A
  29. A
  30. D
  31. C
  32. D
  33. D
  34. C
  35. A
  36. C
  37. A
  38. A
  39. A

Leave a Reply

Your email address will not be published.