Anatomy and Physiology MCQs/BCQs

1. Bone and cartilage is a type of:
A. Nervous tissue
B. Muscular tissue
C. Epithelial tissue
D. Endocrine tissue
E. Connective tissue

2. Color of the skin, due to the presence of:
A. Collagen
B. Langerhans cells
C. Melanocytes
D. Merkel cells
E. Keratinocytes

3. Anosmia is loss of sense of
A. vision
B. hearing
C. smell
D. taste

4. The maximum volume air which can be moved into and out of the lungs is known as:
A. Total lung capacity
B. Inspiratory capacity
C. Vital capacity
D. Functional residual capacity

5. Regarding eye, sensory receptors for vision are:
A. Ciliary body
B. Rods and cones
C. Olfactory cells
D. Lens

6. The basic structure and functional unit of nervous system is:
A. Schwann Cells
B. Neurons
C. Astrocytes
D. Microglia

7. All of the following are the functions of oxytocin; except
A. Ejection of milk
B. Parturition
C. Fertilization
D. Formation of milk

8. A student identifying histological section under microscope. The tissue was multilayered. The upper most layer is squamous in shape. What type of epithelium it is?
A. Simple squamous epithelium
B. Transitional epithelium
C. Stratified squamous epithelium
D. Stratified cuboidal epithelium
E. Pseudostratified epithelium

9. Common iliac artery supplies the:
A. Lower limb
B. Abdomen
C. Thorax
D. Upper limb
E. Head and neck

10. Which of the following bone forms the axial skeleton?
A. Humerus
B. Radius
C. Femur
D. Ulna
E. Sternum

11. Center of micturition reflex is located in:
A. Lumber segment of cord
B. Cerebral cortex
C. Brainstem (pontine micturition center)
D. Sacral segment of spinal cord

A girl moves the upper limb in all directions during exercise, what type of movement she performed?
A. Abduction
B. Circumduction
C. Flexion
D. Adduction
E. Extension

12. Adrenal medulla secretes:
A. Adrenaline and noradrenaline
B. mineralocorticoid
C. Glucocorticoid
D. Androgens

13. Short bones are present in which part of the human body?
A. Palm and sole
B. Leg
C. Upper arm
D. Thigh region
E. Forearm

14. The hormone which promotes tissue growth and regulates metabolisms:
A. Aldosterone
B. Thyroid hormone
C. Prolactin
D. Growth hormone

15. Which of the following chamber of the heart contain the sinoatrial node(SA)?
A. Left atrium
B. Left auricle
C. Right atrium
D. Right ventricle
E. Left ventricle

16. The cells form the myelin sheath in the central nervous system are:
A. Ependymal cells
B. Microglial cells
C. Astrocytes
D. Oligodendrocytes
E. Schwann cells

17. Which one of the following hormone is secreted by posterior pituitary gland?
A. Growth hormone
B. Antidiuretic hormone
C. Thyroid stimulating hormone
D. Follicle stimulating hormone

18. The most common synapse in CNS is:
A. Mechanical Synapse
B. Chemical Synapse
C. Gap Junctions
D. Electrical Synapse

19. Central nervous system is made up of:
A. Peripheral nerves
B. None of these
C. Brain and spinal cord
D. Somatic nerves

20. Exchange of gases by diffusion between blood and body cells is known as:
A. Alveolar ventilation
B. Internal respiration
C. Pulmonary ventilation
D. External respiration

21. How much percentage of oxygen is transported inform of oxyhemoglobin?
A. 1.5 %
B. 60 %
C. 98.5 %
D. 40 %

22. Dorsiflexion movement occur at which of the following joint:
A. Ankle joint
B. Shoulder joint
C. Knee joint
D. Elbow joint
E. Wrist joint

23. A body is divided into anterior and posterior half by which of the following imaginary plane
A. Midsagittal plane
B. Coronal plane
C. Right median plane
D. Left median plane
E. Para-median plane

24. Which of the following bones united by the sutures?
A. Sesamoid bones
B. Skull bones
C. Long bones
D. Tarsal bones
E. Carpal bones

25. Renin is secreted by:
A. Juxtaglomerular cells(JG)
B. PCT
C. DCT
D. Vasa recta

26. Main Muscle of quiet inspiration is:
A. Internal Intercostal
B. External Intercostal
C. Diaphragm
D. Abdominals

27. Surfactant is secreted by:
A. Type I Pneumocystis
B. Goblet Cells
C. Type IV Pneumocystis
D. Type II Pneumocystis

28. Shoulder joint is a type of:
A. Cartilaginous joint
B. Syndesmosis
C. Synovial joint
D. Fibrous joint
E. Secondary cartilaginous joint

29. The release of thyroid hormones (T3 andT4) in blood is stimulated by:
A. FSH
B. ACTH
C. TSH
D. LH

30. Skin is lined by:
A. Stratified squamous epithelium
B. Cuboidal epithelium
C. Transitional epithelium
D. Pseudostratified epithelium
E. Columnar epithelium

31. Pharynx continue with the esophagus at the level of:
A. 2nd thoracic vertebra
B. 6th cervical vertebra
C. 3rd cervical vertebra
D. 2nd cervical vertebra
E. 4th cervical vertebra

32. Somatic, cutaneous senses which originates from the skin are:
A. Chemoreceptors
B. Special senses
C. Pain, touch, cold and heat
D. proprioceptors

33. Heart receives the parasympathetic supply by means of:
A. Cranial nerves
B. Vagus nerve
C. Sympathetic plexus
D. Cervical nerves

34. A student was standing in class with folding both arms which one of the following movement she did performed?
A. Medial rotation at shoulder region
B. Flexion at shoulder region
C. Extension at shoulder region
D. Circumduction at shoulder region
E. Lateral rotation at shoulder region

35. Which of the following part is not included in large intestine?
A. Cecum
B. Descending colon
C. Duodenum
D. Ascending colon
E. Transverse colon

36. System of the body which is NOT necessary for survival is:
A. Central nervous system
B. Cardiovascular system
C. Reproductive system
D. Respiratory system

37. Al are the phases of menstrual cycle except:
A. Luteal phase
B. Secretory phase
C. Menstrual phase
D. Proliferative phase

38. Superior venacava is formed by the union of:
A. Cardiac veins
B. Common iliac veins
C. Brachiocephalic veins
D. Internal jugular veins
E. Azygous veins

 

Answer Key

1 E

2 C

3 C

4 C

5 B

6 B

7 A

8 C

9 A

10 B

11 C

12 A

13 A

14 A

15 D

16 E

17 C

18 B

19 C

20 B

21 C

22 A

23 A

24 B

25 B

26 B

27D

28 C

29 C

30 A

31 C

32 A

33 B

34 B

35 C

36 C

37 A

38 C

 

English MCQs/BCQs

English- BSN (Generic)

1. Yesterday she sent ______ SMS to me.
A. A
B. All of these
C. An
D. The

2. That day he _________ do as I asked him to do.
A. Does not
B. Did not
C. would not
D. Will not

3. Where is__________ pen, I gave you yesterday?
A. this
B. a
C. the
D. an

4. Are you waiting for him __________the airport?
A. Inside
B. Onto
C. On
D. At

5. An eagle flies faster than any other bird of prey (Identify underlined phrase)
A. Pronoun
B. Interjection
C. Adjective
D. Adverb

6. They are walking ______the North.
A. Since
B. Towards
C. Under
D. On

7. He drove his car very slowly (identify the marked phrase)
A. conjunction/ adjective
B. adverb/ adverb
C. adverb/ adjective
D. adjective/ adverb

8. I have already _____________this movie, you must buy another one.
A. Watch
B. Watches
C. Watched
D. Watching

9. They have been working in Karachi_______16 years.
A. from
B. since
C. up to
D. for

10. The jet sped into the deep blue sky. (Identify underlined phrase)
A. noun
B. preposition
C. adjective
D. conjunction
E. adverb

11. ______Sun rises in ______east.
A. X/An
B. A/An
C. A/The
D. The/The

12. They will be driving______2pm____4pm.
A. from/up to
B. since/x
C. from/to
D. for/x

13. Sana has_________ her book to me to mark important chapters that may help her in her interview.
A. Given
B. Gave
C. Gives
D. Give

14. Last Tuesday it _________raining since morning.
A. had
B. had been
C. has
D. have

15. She did not _______her convocation ceremony.
A. attends
B. attend
C. attended
D. have been tending
E. attending

16. Sobia & Fehmida _______plucked many flowers four garden recently.
A. have been
B. has
C. have
D. are

17. They usually _______English in their offices thus, we don’t face problem in understanding their instructions.
A. speaking
B. spoke
C. speak
D. speaks

18. Mr. Saleem is ____lecturer in our college.
A. a
B. an
C. the
D. x

19. Why were you so angry? (Identify underlined phrase)
A. Adverb
B. Preposition
C. Pronoun
D. Adjective

20. The way he answered me was really so sweet (identify the marked phrase)
A. adjective
B. preposition
C. conjunction
D. adverb

21. You have been doing your lab work___________24 hour
A. till
B. Since
C. for
D. from

22. Last Sunday they _________me several questions before my flight to Dubai.
A. asks
B. ask
C. asked
D. asking

23. Our team has been maintaining the score ____________15 minutes and 37seconds.
A. until
B. from
C. for
D. Since

24. Your friend is really sweet (identify the underline phrase)
A. verb
B. adjective
C. adverb
D. noun

25. Did you ___________attention to the announcement?
A. Paying
B. Pay
C. Pays
D. Had paid

26. Did Ayesha call her brother yesterday? Yes, she__________
A. called
B. did not called
C. call
D. have not been calling

27. He is an intelligent but a lazy boy (identify conjunction)
A. lazy
B. intelligent
C. but
D. an

28. Farhan has gone home _______he had to leave for his job interview in the afternoon.
A. But
B. Asif
C. Because
D. Therefore

29. Ali and Ahsan have been living in Islamabad ______January.
A. from
B. up to
C. since
D. for

30. She is my ___aunty, she is very sweet:
A. the
B. none of these
C. a
D. an

31. Several planets are bigger than the earth. (Identify subject)
A. the earth
B. Several
C. Planets and earth
D. several planets

32. He is _________honest man among all.
A. The
B. A
C. All these
D. An

33. My sibling did not ____________to meet their class fellow.
A. Will go
B. Gone
C. Went
D. Go

34. She answered every question very beautifully. (Identify underlined phrase)
A. interjection
B. preposition
C. Adjective
D. adverb

35. Today Hammad ________helping his brother to complete his task.
A. has
B. is
C. were
D. will

36. Zara decided to-do ______best she could.
A. An
B. A
C. The
D. None of these

37. Next year we ___________admission in Lahore.
A. Will get
B. have got
C. got
D. will got
E. get

38. These days she is trying to _________some different research work.
A. Do
B. Doing
C. Did
D. Done

39. Salman is such a tremendous player; he is ______Shahid Afridi of our team.
A. a
B. none of these
C. an
D. the

Answer Key

  1. C
  2. B
  3. C
  4. D
  5. C
  6. B
  7. D
  8. C
  9. D
  10. E
  11. D
  12. C
  13. A
  14. B
  15. B
  16. C
  17. C
  18. A
  19. D
  20. A
  21. C
  22. C
  23. C
  24. B
  25. B
  26. A
  27. C
  28. A
  29. A
  30. D
  31. C
  32. D
  33. D
  34. C
  35. A
  36. C
  37. A
  38. A
  39. A

Community health Nursing-II MCQs/BCQs

BS Nursing

1. Sickness is:
A. A social state, signifying an impaired role for those who are ill.
B. A phenomenon in which one or more natural functions of the body are so disturbed
C. A condition of body or some part or organ of body in which its functions are unbalanced.
D. A state in which the individual has no health problem

2. Following are the functions of Pakistan Nursing Council (PNC) except:
A. PNC works closely with the four provincial Nursing Examination Boards (NEBs)
B. PNC inspects educational institutions for approval based on established standards.
C. PNC provides registration (license) to practice to doctors
D. PNC Maintains standards of education and practice
E. PNC sets the curriculum for the education of Nurses, Midwives, LHVs and Nursing Auxiliaries

3. Which of the following is the social environmental need for normal physical and mental health?
A. All of the above
B. Good nutrition and proper rest
C. Regular exercise and recreations
D. Work in accordance with health conditions

4. International conference (Alma Ata) on primary health care was held form _______ in Alma Ata, USSR:
A. September 6-12, 1979
B. September 6-12, 1978
C. September 6-12, 1977
D. September 6-12, 1976

5. Determinants of community health include:
A. Equitable distribution
B. Environment
C. Rehabilitation
D. Treatment of disorders

6. ___________________ is a geographic area that is located outside towns and cities.
A. Rural area or countryside community
B. Suburban community
C. Urban community
D. Rural and urban community
E. Community

7. ___________________ can be define as a phenomenon in which one or more natural functions of the body are so disturbed.
A. Infection
B. Disease
C. Illness
D. Sickness

8. According to American Nurses Association _____________ is “a synthesis of nursing and public health practice applied to promoting and preserving the health populations”:
A. Community health
B. Community
C. Public health
D. Community health nursing

9. The ____________ is the most popularly used method of waste disposal used today:
A. All of the above
B. Recycling
C. Disposal in ocean/sea
D. Landfill
E. Incineration/combustion

10. Which one of the following is NOT included in the elements of primary health care (PHC):
A. Provision of safe water and basic sanitation
B. Safe food supply and proper nutrition
C. Appropriate treatment of common diseases and injuries
D. Increasing the adaptation of the individual to his environment

11. A group of people living in the same place or having a particular characteristic in common is:
A. City
B. Community
C. Town
D. Society
E. Provence

12. Basic principles of primary health care include:
A. Contributing to method of diagnosis
B. Prevention and control of non-communicable diseases
C. Decentralization of power
D. Reproductive health needs

13. Following are the components of health education except:
A. Environmental health
B. Emotional health
C. Physical health
D. Infirmity
E. Social health

14. International conference (Alma Ata) on primary health care was held at USST capital of:
A. Waziristan
B. Turkistan
C. Afghanistan
D. Kazakhstan

15. Safe food supply and proper nutrition is:
A. Essentials/Elements of primary health care
B. Goal and objective of primary health care
C. Basic requirement of primary health care
D. Basic principle of primary health care

16. __________________ is barrier to community/ public participation
A. Lack of education or information
B. Poverty/socioeconomic status
C. Cultural minorities
D. Negligence from government

17. A basic health unit (BHU) is for the population of:
A. 4000-11000
B. 3000-4000
C. 5000-10000
D. 15000- 20000

18. Education that promotes an understanding of how to maintain personal health is:
A. Health education
B. Education
C. Learning
D. Community health education
E. Teaching

19. Which of the one the following is characteristics of community health nursing?
A. Increase the average life expectancy
B. Emphasizes wellness rather than illness
C. Decreasing the morbidity rate
D. Providing total health care to improve quality of life

20. An average person must sleep for ____________ hours during night:
A. 4 to 8
B. 6 to 8
C. 7 to 8
D. 5 to 8

21. PHC based on the following principles except:
A. Nation-wide coverage
B. Inter-sectoral coordination
C. Self-reliance
D. Social equity
E. Self-actualization

22. Which is the primary goal of community health nursing?
A. To contribute to national development through promotion of family welfare, focusing particularly on mothers and children
B. To support and supplement the efforts of the medical profession in the promotion of health and prevention of illness
C. To increase the productivity of the people by providing them with services that will increase their level of health
D. To enhance the capacity of individuals, Families and communities to cope with their health needs.

23. Which one of the following is subjective component of wellness?
A. Level of provision of recreational; services
B. Individuals own evaluation of standard of life
C. Level of provision of health services
D. Occupation and employment status

24. Supervises the work of health assistants in district is responsibility of:
A. District health nurse
B. Executive district health officer
C. District health inspector
D. District health officer

25. ______________________ can be defined as a phenomenon in which one or more natural functions of the body are so disturbed.
A. Infection
B. Disease
C. Illness
D. Sickness

26. The Pakistan Nursing Council (PNC) is a regulatory body established in:
A. 1947
B. 1950
C. 1951
D. 1949
E. 1948

27. Devolution of power in health departments:
A. Improve the quantity and quality of health care delivery to the people close to their door step
B. Reproductive health
C. Food sanitation
D. Prevent and control communicable diseases
E. Occupational health

28. Chloramines in the water, like dichloramine and trichloramine, irritate and causes all except one:
A. Heart problem
B. Eye problems
C. Nose problems
D. Skin problems
E. Ear problems

Answer KEY
1. A
2. C
3. A
4. B
5. B
6. A
7. C
8. D
9. D
10. D
11. B
12. B
13. D
14. D
15. A
16. A
17. D
18. A
19. D
20. B
21. E
22. D
23. B
24. D
25. C
26. F
27. A
28. E

Fundamental of Nursing

Fundamental of Nursing MCQs/BCQs BSc Nursing

1. A walk-in client enters into the clinic with a chief complaint of abdominal pain and diarrhea. The nurse administered anti diarrheal tablets to the patient. What phrase of nursing process is being implemented here by the nurse?
A. Assessment
B. Diagnosis
C. Planning
D. Implementation

2. It is best describe as a systematic, rational method of planning and providing nursing care for individual, families, group and community.
A. Assessment
B. Nursing Process
C. Diagnosis
D. Implementation

3. The 1st technique used in examining the abdomen of a client is:
A. Palpation
B. Auscultation
C. Percussion
D. Inspection

4. During a routine examination you are assessing the putting pressure on the patient’s abdomen to evaluate that whether the patient is having tenderness or not, you are performing which of the following technique:
A. Palpation
B. Auscultation
C. Inspection
D. Percussion

5. The nurse is using otoscope for assessing the patient. Which of the following area is tested?
A. Optic
B. Olfactory
C. Oculomotor
D. Trochlear

6. A nurse is performing an initial assessment for a client. Which of the following could be considered objective information except?
A. The client’s blood pressure increases when the provider enters the room
B. The client weighs 186 pounds
C. The client rates pain at a level of 6 on the numeric rating scale
D. The client has a pinpoint rash on the face and trunk

7. A patient comes to the health care setup, you are assessing the patient and you gathered information about the patient current health status and past health status, you are doing..
A. Assessment
B. Interviewing
C. Data Collection
D. All of the above

8. A patient is brought to ED in unconscious status, you gathered data from the patient’s relatives or attendants, this type of data can be labeled as_________________
A. Primary source of data
B. Objective data
C. Secondary source of data
D. All of the above

9. During your conversation for gathering data, you asked several questions from the patient and you got the answers for those questions, you are using ________________ skill for data collection.
A. Objective data
B. Secondary data
C. Source of data
D. None of the above

10. The component of the nursing diagnose that shows the client’s health status and directs the nurse towards the formation of the nursing interventions is___________________
A. Etiology
B. Defining characteristics
C. Problem Statement
D. None of the above

11. The Nurse is providing physical care, emotional support, comfort, teaching, counseling and environmental support to the patient, all these interventions can be labeled as _______________
A. Dependent interventions
B. Independent interventions
C. Collaborative interventions
D. Systematic interventions.

12. Nursing documentation can be use in the following aspects:
A. Communication
B. Education
C. Both A & B
D. None of the above

13. While preparing the patient for surgery, Nurse is taking signatures from the patient or the patient’s relative to allow for the surgery, this document is called_______________
A. Medical record
B. Detailed chart
C. Check list
D. Patient assessment form
E. None of the above

14. The organized, purposeful and disciplined thinking process is known as______________
A. Deep thinking
B. Enhanced thinking
C. Critical thinking
D. Dependent thinking

15. The following are the steps that are involved in critical thinking_____________
A. Interpretation
B. Analysis
C. Evaluation
D. Self regulation
E. Both A & B
F. All of the above

16. An unpleasant sensory and emotional experience associated with actual or potential tissue damage is known as:
A. Pain
B. Stimulus
C. Stress
D. None of the above

17. A 50 year old male patient is admitted in the medicine department, is complaining of the pain in the right lower limb, The nurse assessed the patient and was unable to know the etiology of the pain, this pain can be labeled as ________________
A. Nociceptive pain
B. Psychogenic pain
C. Neuropathic pain
D. Relative pain.

18. A 62 year old patient is brought to the Emergency Department, with severe chest pain on the left side, spreading towards the left shoulder and left arm, when the nurse assessed the patient she came to know that the patient is suspected for MI, the nurse labeled the type of pain as_____
A. Phantom pain
B. Referred pain
C. Radiating pain
D. Psychogenic pain

19. Retrosternal chest pain can be labeled as______________
A. Phantom pain
B. Referred pain
C. Radiating pain
D. Psychogenic pain

20. A 780 year old patient is brought to the Emergency Department, with diabetic foot gangrene with severe pain in the foot, the doctor performed surgery and amputated the foot, post operatively the patient was perceiving pain in the foot, the nurse informed the doctor that the patient is having _________________ pain.
A. Referred pain
B. Radiating pain
C. Psychogenic pain
D. Nociceptive pain
E. None of the above

21. According to this theory pain is produced when any sensory nerve is stimulated to a certain level:
A. Intensity theory
B. Specificity Theory
C. Gate control Theory
D. All of the above

22. All of the following are Non Pharmacological measures for relieving pain except__________
A. Distraction
B. Humor
C. Music
D. Opoids
E. Relaxation

23. The sum of all the interactions between an organism and the food it consumes is called_____
A. Nutrients
B. Nutrition
C. Food availability
D. All of the above

24. Rate at which food is metabolized to maintain energy requirements of a person who is awake and at rest
A. Catabolism
B. Anabolism
C. Basal Metabolic Rate
D. Metabolism

25. The nurse is assessing a 3 year old baby for nutritional status, The nurse measures the Height and weight, Growth curve, Head and chest circumferences, Skin fold thickness, and Mid arm circumference, the nurse asks the student nurse that which type of measurements she had taken, the student nurse will answer _______________
A. Anthropometric measurement
B. Body measurement
C. Height and weight
D. Physical measurement

26. You are asked to calculate the BMI for the patient having Weight = 70 kg (154 lb) and Height= 5 feet (60 inches or 1.52 m) , what will be the BMI of the patient _____________
A. 20
B. 30.1
C. 55
D. 22

27. You calculated the BMI of the patient in question no. 26, look at the patient BMI and label the patient into one category:
A. Under weight
B. Normal weight
C. Obesity
D. None of the above

28. You are taking history from the patient at OPD, and the patient tell you that he pass feces 2 times a day in routine, he tells now he has not passed stool from 4 days, the nurse will consider that the patient is having:
A. Diarrhea
B. Constipation
C. Flatulence
D. Bowel incontinence

29. If constipation is prolonged it can lead to _____________
A. More Constipation
B. Bowel incontinence
C. Fecal impaction
D. Fecal incontinence.

30. A 25year old male patient is admitted in the medicine department, is complaining of excessively liquid stool, Difficult to control urge for defecation and Spasmodic cramps, on assessment you came to know that the patient is dehydrated and have increase bowel sound, what will be your diagnoses?
A. Diarrhea
B. Constipation
C. Flatulence
D. Bowel incontinence

31. The loss of voluntary ability to control the fecal and gaseous discharge through the anal sphincter is called _________________
A. Diarrhea
B. Constipation
C. Flatulence
D. Bowel incontinence

32. you are taking history from the patient, and the patient tells you that he is unable to control flatus, as well as complain of minor soiling: you can consider this condition as___________
A. Diarrhea
B. Partial bowel incontinence
C. Major bowel incontinence
D. None of the above.

33. The presence of excessive flatus in the intestines is called_______________
A. Diarrhea
B. Constipation
C. All of the above
D. None of the above

34. A nursing student ask you a question that, in which stage of sleep the dreaming occurs, what will be your answer ????
A. NREM Stage 3
B. NREM Stage 4
C. REM Stage
D. Deep Sleep Stage
E. All of the above

35. While caring for a client with disturbed sleep pattern, which of the following will be your nursing intervention on priority?
A. Maintain a good circadian rhythm
B. Get adequate exercise during day time, but avoid excessive exertion before bed time.
C. Avoid dealing with office work or family problem before bedtime.
D. Use the bed mainly for sleep, so that you associate it with sleep.

36. The most common form of sexual activity is _______________
A. Homosexual genital intercourse
B. Orgasm
C. Libido
D. Heterosexual genital intercourse

37. Sexual response cycle includes the following phases except__________
A. Excitement phase
B. Plateau phase
C. Maintenance phase
D. Orgasmic phase
E. Resolution phase

38. “Many sexual therapist advise to increase sexual communication to avoid this problem” which of the following best justifies the above statement.
A. Erectile dysfunction
B. Pre mature Ejaculation
C. Dysparunia
D. All of the above

39. The chronic vulvar discomfort or pain that characterized by complaints of burning or pain or irritation of the female genitalia is known as:
A. Dysparunia
B. Vaginal infection
C. Vulvodynia
D. Vaginismus

40. You are on duty in urology department and you are asked to, asses the male patient’s genital organs, you will assess all of the following in physical examination except?
A. Inspect for any scars or lesions on the external genitals.
B. Ask for Current problem in sexual activity
C. Inspect for any changes in the shape of genital organs.
D. Compare the size of both testes

41. Nurse Elisabeth is teaching about sexual health to client, she taught about various things, some of them are the following, the head nurse noted Elisabeth that all of her teaching was right except:
A. Encourage open communication between partners.
B. Teach about kegel exercise to women.
C. Teach about any changes in sexual pattern due to any medications or following surgical procedure.
D. Do you have any problem in your sexuality?

42. The permanent cessation of function of vital organs of the body, including heart beat, spontaneous breathing and brain activity is known as_____________
A. Rest
B. Sleep
C. Death
D. All of the above

43. You have a 75 years old patient in ICU in critical condition, the physician tells you that the patient is not in satisfactory condition and going towards death, he noted the following manifestation and made his statement:
A. Loss of muscle tone
B. Slowing of the circulation
C. Changes in the vital signs
D. Sensory impairment
E. All of the above
F. None of the above

44. In the same case (as in question 43), the patient is expired, and the doctor declares the patient death, on which of the following basis the doctor declared this death?
A. Total lack of response to external stimuli
B. No muscular movement
C. No reflexes
D. Flat encephalogram
E. All of the above
F. Both B, C and D

45.” Does not understand concept of death, believes death is reversible, temporary departure or sleep.” From whom we can expect the above mentioned response?
A. A 5 year child
B. An Adult
C. A person in late adulthood
D. None of the above

46. “Fears prolonged illness, sees death as having multiple meanings, freedom from pain, and reunion with already deceased family members” From whom we can expect the above mentioned response?
A. An Adult having age of 20 years
B. A child
C. Above 65 years
D. All of the above
E. None of the above

47. The stiffening of the body that occurs about 2 to 4 hours after death is called _____________
A. Algor Mortis
B. Rigor Mortis
C. Livor Mortis
D. Stiffening of the body
E. Discoloration

48. _______________Is the gradual decrease of the body temperature after death.
A. Algor Mortis
B. Rigor Mortis
C. All of the above
D. None of the above

49. The loss that can be identified by others and can arise in response to a situation is called_________
A. Anticipatory loss
B. Perceived loss
C. Actual loss
D. None of the above

50. All of the following are Kubler Ross propose stages of grief except____________
A. Denial
B. Adopting
C. Anger
D. Depression.